ECONOMY

Οι Κινέζοι έμποροι Crypto στρέφονται στα γραφεία OTC αποφεύγοντας την ρυθμιστική οδηγία της κυβέρνησης.

Οι απειλές για απαγόρευση της συνναλαγης σε κρυπτονομισματα από την κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δεν φαίνεται να αρκούν για να εξουδετερώσουν την τοπική ζήτηση για κρυπτονομικά στοιχεία.

Καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ρυθμίσει και να καταστείλει την έκρηξη της κρυπτογράφησης, οι έμποροι παρακάμπτουν τη ρυθμιστική εποπτεία χρησιμοποιώντας γραφεία διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Bloomberg, υπήρξε σημαντική αύξηση στη χρήση πλατφόρμας OTC από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε την τελευταία καταστολή της νωρίτερα αυτό το μήνα, με την Κίνα να καθιστά αυστηρότερους τους περιορισμούς που απαγορεύουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Ενώ τα δεδομένα ακριβούς όγκου είναι δύσκολο να εξακριβωθούν, καθώς οι συναλλαγές OTC της Κίνας είναι peer-to-peer και χρησιμοποιούν πλατφόρμες πληρωμών τρίτων, η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του γιουάν της Κίνας και του δημοφιλούς stablecoin Tether (USDT) θεωρείται ως βασικός δείκτης για την εικόνα της τοπικής αγοράς κρυπτογράφησης – με τη ζήτηση για USDT να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς. Σύμφωνα με το Bloomberg, το USDT / CNY μειώθηκε έως και 4,4% μετά την νέα κατασταλτικη νομοθεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά έκτοτε αντιστάθμισε περισσότερες από τις μισές απώλειες. Η ανάκαμψη υποδηλώνει ότι οι κορυφαίες πωλήσεις ενδέχεται να έχουν περάσει καθώς οι αγορές αρχίζουν να ενοποιούνται. Μία από τις ανησυχίες σχετική με την κρυπτογράφηση της Κίνας είναι οι εκροές κεφαλαίων, οι οποίες φαίνεται να προωθούν τις τελευταίες κινήσεις για την καταστολή του κλάδου. Το Bloomberg εικάζει ότι η διαπραγμάτευση εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών ενδέχεται να μην έχει τους ίδιους κινδύνους “πτήσης” κεφαλαίου που σχετίζονται με τυπικά χρηματιστήρια, υποδηλώνοντας ότι η επιπτώσεις από τις ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να μην είναι τόσο βαριές στην αντιμετώπιση του κλάδου. “Επειδή το γουάν των συναλλαγών [OTC] πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εντός του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κίνας, ο κίνδυνος εκροών κεφαλαίων μεγάλης κλίμακας είναι χαμηλός”, ανέφερε η έκθεση. Η μετάβαση της Κίνας στις εξωχρηματιστηριακές αγορές αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα τέλη του 2017, όταν το κράτος επέβαλε για πρώτη φορά την απαγόρευση των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων. Οι Κινέζοι έμποροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν σημαντικό μερίδιο του παγκόσμιου εμπορίου κρυπτογράφησης παρά τους περιορισμούς , με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Κίνα κατείχε το 7% του παγκόσμιου Bitcoin (BTC) και αντιπροσώπευε περίπου το 80% των συναλλαγών πριν από την καταστολή του 2017.

Το τελευταίο κύμα περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση έχει επίσης δει τις επιχειρήσεις “εξόρυξης” κρύπτο να είναι στο στόχαστρο καθώς η Κίνα προσπαθεί να ευθυγραμμίσει τους στόχους της ουδετερότητας άνθρακα. Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huobi και OKEx, έχουν σταματήσει τις τοπικές τους δραστηριότητες εξόρυξης και εξόρυξης για Κινέζους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, η δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin μειώθηκε κατά 16% την Κυριακή .

Η δυσκολία εξόρυξης παρέχει μια εκτίμηση για την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την παραγωγή νέου BTC. Το δίκτυο προσαρμόζει αυτόματα τη δυσκολία περίπου μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο, ανταποκρινόμενη στα επίπεδα ανταγωνισμού μεταξύ των “ανθρακωρύχων” (miners) . Όσο χαμηλότερα πέφτει, τόσο λιγότερος ανταγωνισμός υπάρχει – υποδηλώνοντας ότι πολλοί έχουν ήδη ξεπεράσει τις επεξεργαστικές δυνατότητες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.